25. децембар 2017.

Bezglutenski kolač sa suvim voćem





Svima koji danas slave želim srećan i blagosloven Božić! 


Bezglutenski kolač sa suvim voćem

Sastojci:
50 grama suvih kajsija
50 grama suvog grožđa
50 grama suvih brusnica
50 grama suvih smokava
200 grama maslaca ili margarina
150 grama šećera
sok i izrendana kora od 1 limuna 
sok i izrendana kora od 1 pomorandže
4 jaja
230 grama bezglutenskog brašna
100 grama mlevenih oraha
50 grama krupno seckanih badema
50 grama krupno seckanih lešnika
1dl mleka
kašičica praška za pecivo
prstohvat soli

Priprema:
Iseckati suvo voće i preliti sokom od limuna i pomorandže. Ostaviti pola sata da se marinira. Omekšali maslac pomešati sa šećerom i korom od limuna i pomorandže i umutiti žicom za mućenje. Umešati jedno po jedno žumace, dodati mleko, pa brašno sa praškom za pecivo i na kraju orah, badem i lešnik. Pažljivo sve izmešati. Posebno umtiti mikserom belanca sa prstohvatom soli u čvrst šam. Dodavati kašiku po kašiku šama u smesu i lagano mešati da se sve lepo sjedini. Četvrtasti kalup (28x12cm) obložiti papirom za pečenje i pažljivo sipati testo. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C 45 minuta. Kada se potpuno ohladi, obilno posuti šećerom u prahu.



Нема коментара:

Постави коментар