7. јануар 2019.

Bezglutenski zimski kuglof







                                                   Mir Božji, Hristos se rodi!                                                                         Srećan Božić svim vernicima pravoslavne veroispovesti. 


Bezglutenski zimski kuglof

Sastojci:
200g maslaca
180g šećera
1 vanil šećer
4 jaja
2 kašike kakaa
100g mlevenih oraha  (lešnika)
50g seckanih oraha (lešnika)
50g suvog grožđa
1 limun (sok i kora)
1 pomorandža (sok)
300g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica cimeta
prstohvat karanfilića i đumbira u prahu

Priprema:
Podmazati kalup za kuglof maslacem ili obložiti papirom za pečenje. U sok od pomorandže i limuna potopiti suvo grožđe. Omekšali maslac i šećer umutiti, dodati jedno po jedno jaje i kada se lepo poveže dodati orahe, suvo grožđe i sok kao i izrendanu koru od limuna. Prosejati kakao, pomešati sa brašnom, cimetom, đumbirom, karanfilićem i praškom za pecivo pa umešati u smesu od jaja i maslaca. Sipati testo u kalup, staviti u hladnu rernu i na 180°C peći oko 45-50 minuta.

Ohlađen kuglof izvaditi iz kalupa i po želji preliti šećernom glazurom, čokoladom ili posuti šećerom u prahu.




Нема коментара:

Постави коментар