Dragi prijatelji, želim vam srećnu i uspešnu 2019.godinu!
Bezglutenska posna torta sa lešnikom i malinama
Sastojci:
Kora:
250g bezglutenskog brašna
2 kašike kakaa
2 šoljice šećera
5 kašika mlevenih lešnika
2 šoljice kisele vode
1 šoljica ulja
1 kašika meda
1 kašičica praška za pecivo
zapremina šoljice koju sam koristila je 125ml
Fil:
1 litar sojinog ili pirinčanog čokoladnog mleka
3 pudinga od čokolade
1-2 ravne kašičice gustina
250g margarina
200g šećera u prahu
1 pakovanje smrznutih malina
za ukrašavanje listići badema, mleveni ili seckani lešnik...
Priprema:
Pomešati šećer, prosejan kakao i lešnik. Dodati kiselu vodu, med i ulje pa viljuškom izmešati. Zatim dodati brašno i mikserom kratko umutiti da se smesa lepo poveže.
Kalup za torte sa pomičnim ivicama podmazati ili obložiti papirom za pečenje i peći na 200°C u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Kada se ispečena kora ohladi podeliti je koncem na dva dela.
Skuvati puding pomešan sa gustinom u čokoladnom mleku i ohladiti. Koristiiti mikser prilikom kuvanja pudinga da se ne bi napravile grudvice. Posebno umutiti margarin i prah šećer i pomešati sa pudingom. Dobije se fina, kremasta masa koja je malo ređa nego kada se sprema sa običnim mlekom. Maline odmrznuti i ocediti.
Slagati: kora - fil -maline- fil - kora - fil
Tortu po vrhu posuti listićima badema ili ukrasiti po želji.
Da li mozete da pojasnite kolike su te soljice? Koja im je zapremina?
ОдговориИзбришиHvala!
Zapremina šoljice koju sam koristila je 125ml. Ovog puta nisam premerila šoljice u grame :-) Izmeniću u receptu. Pozdrav.
ОдговориИзбришиАутор је уклонио коментар.
ИзбришиHvala puno! :)
Избриши