19. август 2018.

Bezglutenske američke palačinke




Nedeljom imamo drugačiji ritam. Nismo ranoranioci. Osim mlađeg sina. Možda bi i on duže spavao da nema jutarnji trening. Mada, nikada nije negodovao zbog ranog ustajanja. Ja jesam. Oduvek. Nedeljna jutra su postala deo porodičnog okupljanja. Preko dana se raziđemo, svako ode na svoju stranu, tako da često nedeljni doručak zameni nedeljni ručak. Posebno zimi, kada gledamo alpsko skijanje i pijuckamo tople napitke. 

Mlađi sin mi je uvek tražio "nešto lepo" za jelo kada se vrati sa jutarnjeg treninga. Mnogi slatkiši i slaniši  su tako postali deo naše svakodnevice. U moru recepata, tražila sam uvek nešto, što će se svima svideti, a da ne zahteva dugu pripremu. Tako su se i američke palačinke odomaćile. Sa svežim voćem. Moji dečaci nisu negodovali jer je posluženo uz malo meda ili istopljene čokolade.




Bezglutenske američke palačinke 

Sastojci:
200g bezglutenskog brašna
50g šećera
1 vanil šećer
1 jaje
50g istopljenog putera
250ml mleka
125g sira (ella, sremski, abc)
1 kašičica praška za pecivo
borovnice (po želji)
puter ili ulje za prženje

Priprema:
Umutiti jaja, šećer, rastopljen puter, mleko i sir. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. U testo, po želji, umešati 15-20 zrna borovnice. Zagrejati puter ili ulje, na sredinu tiganja sipati manju kutlaču smese i pustiti da se formira palačinka. Ispržiti sa obe strane. Pre serviranja prošarati medom ili istopljenom čokoladom, posuti voćem i služiti. 



Нема коментара:

Постави коментар