14. април 2019.

Gluten free salata sa mocarelom, avokadom i ljutom paprikom #EatSmartChallenge





Day#7 - Choose your own challenge today 

Današnji zadatak #EatSmartChallenge je da sami osmislimo šta ćemo pripremiti. Moj današnji izbor je salata od zelenog povrća sa dresingom od pomorandže i ljute, krupno mlevene paprike. Neobični ukusi u salati koja može zameniti obrok.

Gluten free salata sa mocarelom, avokadom i ljutom paprikom

Sastojci:
1 pomorandža
2 avokada
150g mocarele
50g rukole
1 mala zelena tikvica isečena na štapiće ili 3 stabljike celera
3 kašike maslinovog ulja
so, biber,
krupno mlevena ljuta paprika
* belo aceto balsamico 

Priprema:
Iscediti pomorandžu i sok pomešati sa 3 kašike maslinovog ulja. Posoliti, pobiberiti i začiniti krupno mlevenom mešavinom ljute paprike. Ako ne volite ljuto, možete začiniti sa malo više bibera. Iscepkati mocarelu na komadiće i marinirati je u ovom umaku oko 20 minuta. Iseći tikvicu na tanke štapiće (stabljike celera na kolutiće). Avokado iseći na listiće. Isečeno povrće pomešati sa rukolom, dodati mocarelu i preliti umakom. Možete dodati i malo jabukovog sirćeta ili belo aceto balsamiko koje daje interesantnu notu ovoj salati.


Нема коментара:

Постави коментар