Svim vernicima koji danas slave želim srećan Uskrs!
Bezglutenski čokoladni koh
Sastojci:
115 grama maslaca
2 jaja
100 grama šećera
100 grama bezglutenskog brašna
60 grama kakaa
2 kašike mleka
1 puna kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
Preliv:
1/2 litra mleka
2 kesice vanil šećera
2 kašike šećera
Priprema:
Omekšali maslac pomešati sa jajima, mlekom, prstohvatom soli i šećerom i dobro izraditi žicom za mućenje. Dodati brašno pomešano sa prosejanim kakaom i praškom za pecivo i pomešati u kremastu masu. U posudu podmazanu maslacem sipati smesu, poravnati špatulom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Pekla sam u vatrostalnoj posudi dimenzija 28x18cm. Ohladiti testo i izbockati viljuškom. Prokuvati mleko sa šećerom i vruće preliti preko ispečenog, hladnog kolača. Pre služenja ohladiti. Količinu šećera prilagodite svom ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар